INRICHTING & COVID-19

Een op maat gemaakt, veilig, stijlvol maar vooral werkbaar ingericht kantoor. Makkelijk gezegd, maar hoe realiseren wij dit voor werknemers?Gezamenlijk kunnen wij een plan realiseren volgens de 1,5 meter richtlijn. Maar laten we vooral hopen dat het nieuwe normaal weer snel verleden tijd is.

Blijf gezond werken. Vraag ons voor een VRIJBLIJVEND eerste advies


Lucht en ruimte

Zorg voor meer dan voldoende ventilatie. Heeft jouw kantoor een luchtventilatiesysteem? Zorg dan dat deze zo lang mogelijk aan staat. Het liefst op de hoogste stand. Creëer meer ruimte op de werkplekken door het vergroten van het volume van iedere werkplek in de breedte, diepte én hoogte.(Vele systeemplafonds kunnen gemakkelijk weggehaald worden. Het hierdoor ontstane ruimtelijke gevoel is in de regel verbluffend).

1,5 meter afstand

De norm is anderhalve meter afstand tussen personen. In veel gevallen betekent dit het verminderen van het aantal werkplekken. In onze ontwerpen houden wij, indien mogelijk, rekening met 2 meter tussen werkende mensen en looppaden. Pas naast een nieuwe kantoorindeling safety producten toe. Denk aan staande of hangende transparante screens, papieren desk pads, visuele aanwijzingen als safety spot stickers en safety plafond signs.

Routing

Uitgekiende looproutes in kantoren en gebouwen voorkomen dat medewerkers onnodig in elkaars ruimte komen. In de meeste kantoren is meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt. Ervaring leert dat de meeste mensen vrij snel wennen aan nieuwe gebruiken. Stel een maximaal aantal personen in voor het kantoorpand. Overige tips. Werk in shifts, maak dagelijks toetsenborden schoon en zorg voor desinfecterende zeep op alle sanitaire voorzieningen.

Neem contact met ons op betreffende INRICHTING & COVID-19